МОЗ спростило умови вакцинування від коронавірусу для підлітків: Що потрібно мати з собою

Міністерство охорони здоров'я змінило умови вакцинування неповнолітніх віком 12-17 років

Журналіст відділу новин
МОЗ спростило умови вакцинування від кор…
Фото: Pixabay

Згідно із наказом МОЗ, для вакцинування підлітків від коронавірусу відтепер не потрібно мати усі рутинні щеплення.

Для самої процедури щеплення батькам достатньо записати дитину до будь-якого пункту вакцинування, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Крім того, потрібен дозвіл одного з батьків чи опікуна.

Діти повинні мати при собі свідоцтво про народження (для 12-13-річних) або паспорт та ідентифікаційний код (для 14-17-річних). Це потрібно для внесення даних про вакцинацію до електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України видало наказ, який дозволяє робити щеплення від коронавірусної інфекції підліткам від 12 до 17 років. Йдеться про COVID-вакцинацію підлітків незалежно від приналежності до групи ризику.

Вакцина Comirnaty пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років.  

Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена для використання для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат, зокрема, у США, Канаді, Австралії, Японії та країнах ЄС.

Читайте також: Чи потрібно дітей вакцинувати від COVID-19 і як вберегти їх від хвороби: Поради лікаря Комаровського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme