Латвія просить США надати постійну військову присутність через Росію

Влада Латвії звернулася до США із закликом надати постійну військову присутність з метою стримувати Росію

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Латвія просить США надати постійну війсь…
Фото: Pixabay

Зокрема, йдеться про зміцнення оборони Латвії ракетами Patriot.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Ми хотіли б мати постійну присутність США у нашій країні. А морська та протиповітряна оборона в основному зводиться до таких систем, як Patriot", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що війська НАТО вже відпрацювали свої навички у латвійському лісі з використанням замаскованої техніки. Окрім цього, військовослужбовці "зупинили атаку" на Ригу, стримавши просування супротивника до міста.

Зауважимо, раніше стало відомо, що армія Латвії розпочала раніше не оголошені військові навчання біля кордону з Білоруссю. Навчання The Decisive Point триватимуть до 12 грудня. Метою є перевірка спільної співпраці, логістики та процедур ухвалення рішень. При цьому, в країні наголосили, що від міграційної війни Білорусі проти Євросоюзу найбільше виграє Росія.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада військовослужбовці 61-ї окремої піхотної єгерської бригади, яка входить до складу Сухопутних військ ЗСУ й нині несе службу в лісовій та болотистій місцевості, заявили, що будуть жорстко діяти щодо мігрантів, які намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme