Лавров лякає США "найсерйознішими наслідками" за ігнорування вимог Росії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пригрозив США найсерйознішими наслідками у випадку подальшого ігнорування вимог Кремля

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лавров лякає США "найсерйознішими наслід…
Фото: МЗС Росії

За його словами, він чітко доніс до держсекретаря США Ентоні Блінкена, що Росія не терпітиме ігнорування "вимог безпеки".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Росії.

"До Ентоні Блінкена чітко доведено, що подальше ігнорування законних занепокоєнь РФ, пов'язаних в першу чергу з триваючим військовим освоєнням США і їх натовськими союзниками території України на тлі масштабного розгортання сил і засобів Альянсу поблизу наших кордонів, матиме найсерйозніші наслідки", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "наслідків" Вашингтон може уникнути, якщо позитивно відреагує на вимоги Росії щодо "гарантій безпеки".

"Цього можна уникнути, якщо Вашингтон позитивно відреагує на наші проекти угод щодо гарантій безпеки, письмову постатейну реакцію американської сторони, на які ми очікуємо отримати наступного тижня", – додали у прес-службі.

Нагадаємо, сьогодні, 21 січня, у Женеві відбулася зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Переговори тривали півтори години. Це – менше, ніж планувалося від самого початку. 

Після зустрічі з Блінкеном Лавров був незадоволений і зробив низку емоційних заяв. Так, за його словами, "папери, які підготував Держдепартамент на сьогоднішню зустріч, неможливо читати".  Крім цього, Лавров поскаржився, що так і не почув від Блінкена обґрунтування американської позиції про російську загрозу Україні.

Читайте також: Переговори в Женеві: Про що вдасться домовитися Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme