Лавров пояснив, чому Росія не хоче брати участь у "нормандській" зустрічі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що його країна не буде брати участь у зустрічі в "нормандському" форматі

Журналіст відділу новин
Лавров пояснив, чому Росія не хоче брати…
Фото: ЕРА

За словами Сергія Лаврова, Росія не хоче брати участь у "нормандській" зустрічі, бо досі не виконані домовленості попереднього саміту.

Звісна річ, очільник МЗС Росії звинуватив у невиконанні домовленостей усіх інших учасників процесу, передає Depo.ua із посиланням на "РИА Новости".

"Мене, звичайно, трохи здивувало, що західні колеги з такою наполегливістю просувають відновлення "нормандського" формату, не забезпечуючи зі свого боку виконання попередніх рішень", – заявив Лавров.

Він зазначив, що Володимир Путін уже говорив Ангелі Меркель та Еммануелю Макрону про необхідність виконання попередньої "нормандської" зустрічі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зустріч у "нормандському" форматі на рівні міністрів закордонних справ чотирьох держав блокує голова МЗС Росії Сергій Лавров.

Додамо, що останній на сьогодні саміт лідерів країн "Нормандської четвірки" відбувся аж у грудні 2019 року, в Парижі. Нову зустріч канцлерка Німеччини Ангела Меркель хотіла встигнути провести до завершення своєї каденції.

Читайте також: "Нормандська" карта: Як її використали Берлін, Київ та Москва

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme