Лавров у Австрії назвав єдину вимогу "Кримської платформи", яку Росія готова виконати

Очільника МЗС Росії Сергій Лавров на брифінгу в Австрії заявив, що одну вимогу "Кримської платформи" Росія готова виконати

Журналіст відділу новин
Лавров у Австрії назвав єдину вимогу "Кр…
Фото: МЗС Росії

Йдеться про доступ до Криму спостерігачів за дотриманням прав людини.

Але, додав Лавров, лише на російських умовах, передає Depo.ua.

Також міністр закордонних справ Росії  назвав "Кримську платформу" несправжнім заходом.

Нагадаємо, раніше у МЗС Росії назвали участь окремих країн, міжнародних організацій і їх представників в "Кримській платформі" посяганням на її територіальну цілісність.

А самопроголошений очільник т.зв. "Республіки Крим" у складі Росії Сергій Аксьонов, відомий як "Гоблін", прокоментував "Кримську платформу" зі справжньою істерикою.

Він навіть порівняв Україну та Афганістан, а "Кримську платформу" назвав "смердючим вихлопом русофобії".

 Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій.

Офіційно визначеними темами для обговорення були – консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme