Легенду радянського кіно та Народного героя звинуватили в сексуальних домаганнях

Зірку радянської стрічки "У бій ідуть одні старики", викладача та українського актора 75-річного Володимира Талашка звинуватили у сексуальних домаганнях 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Легенду радянського кіно та Народного ге…
Фото: Ірина Сампан / Facebook

Про те, що Талашко намагався примусити їх зайнятися сексом, одночасно заявили і його студентки, і журналістка, яка спілкувалася з метром під час редакційного завдання.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дописи жінок у Facebook.

Кілька годин тому своєю історією поділилася журналістка Ірина Сампан. Вона постраждала від сексуальних домагань Талашка, коли записувала з ним інтерв'ю. 

"Це був 2018 рік. Після цього інтерв'ю він запросить мене додому показати свої фотографії зі зйомок "для інтерв'ю", нагороди, потім наллє якоїсь наливки й почне домагатися. За декілька хвилин я вилечу з його квартири, закрию рота і ніколи нікому про це не скажу", – написала Сампан.

Допис журналістки Ірини Сампан у соцмережі

Розповісти про домагання вона наважилася після публікації в соцмережі допису сценариста Богдана Панкрухіна. Він зібрав історії студенток Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, до яких Талашко теж чіплявся із сексуальними пропозиціями.

"Люди у величезній кількості почали писати мені, що Талашко постійно дозволяє собі домагатися не тільки до студенток, а й до абітурієнток, які закінчили школу і прийшли надходити. Робить він це вже протягом понад 20 років і працює практично за однією схемою", – написав на особистій сторінці Панкрухін. 

Він також опублікував уривки із розповідей дівчат, які постраждали від домагань актора.

15-річну Юлію Бірзул врятувало лише те, що вона вдала непритомність.

"Ми опинилися в спальні, я вже лежала на ліжку, а він мене цілував. І ось в цій ситуації я теж неочікувано удала, що втратила свідомість. Талашко дуже злякався", – написала Бірзул. Із педагогом та актором вона познайомилася, коли готувалася вступити до театрального. 

Актриса Вікторія Муштей зіштовхнулася із домаганнями Талашка, коли їй було 18 років.

"Запропонував потанцювати, почав гладити мене руками, притискати до себе. Мені було неприємно. Він поліз цілуватися. Це стало останньою краплею. Я почала вириватися", – згадала Муштей. 

Панкрухін, опублікувавши історії жертв Талашка, впевнений, що актор і викладач продовжить домагатися своїх студенток та інших молодих дівчат. Зупинити його зможуть лише розголос та заяви до поліції. 

"Він все так же продовжує чіплятися до молодих дівчаток, які приїжджають до нього вступати, й не знають, що на них очікує. Він продовжує завдавати психологічні травми тим, хто має необережність і непоінформованість йому довіритися. Це буде тривати до тих пір, поки всі будуть мовчати. Триватиме, поки керівництво університету, знаючи про цю інформацію, не робитиме ніяких кроків, щоб зупинити домагання. Це буде тривати, поки на Талашка не почнуть писати заяви", – переконаний сценарист.

Допис сценариста Богдана Панкрухіна в соцмережі

Допис сценариста Богдана Панкрухіна у соцмережі

Нагадаємо, посол Молдови на Росії влип у сексуальний скандал і змушений був відправитися додому. Його звинуватила у домаганні одна зі співробітниць посольства. Сам посол свою вину не визнає. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme