Лідер "Правого сектору" прокоментував вбивство голови сумського осередку Олександра Іваніни

Очільник "Правого сектору" Андрій Тарасенко висловив свої співчуття у зв'язку із загибеллю члена організації, сумського активіста Олександра Іваніни

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Лідер "Правого сектору" прокоментував вб…
Фото: Андрій Тарасенко / Facebook

Олександра Іваніну напередодні, 27 жовтня, невідомі застрелили на очах у дружини.

Про це Тарасенко написав на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Куля кілера обірвала життя активіста "Правого сектора" Олександра Іваніни. Нашого побратима було застрелено біля власної домівки на очах у дружини", – написав Тарасенко. 

Він додав, що життя вбитого було сповнене боротьбою за справедливість.

Крім того, Тарасенко в інтерв'ю одному із українських телеканалів озвучив свою версію подій. Він упевнений, що вбивство було замовним.

Крім того, сам лідер "Правого сектору" повідомив про те. що за ним стежили. Тарасенко навіть упізнав чоловіка. Стверджує, що це був найманець, який стежив за ним ще за часів президенства Віктора Януковича.

Допис Тарасенка 1

Допис Тарасенка 2

Що відомо про вбивство Іваніни та хто він такий 

29-річного Олександра Іваніну вбили 27 жовтня близько 21:00. Усе сталося біля під'їзду будинку, де жив чоловік. 

Кілер вистрелив у свою жертву вісім разів на очах у дружини Анни Іваніна. Чоловік отримав три кульових поранення в спину та одне в грудну клітину. Травми були несумісні із життям, активіст помер на місці.

Тіло вже направили на судово-медичну експертизу, а поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. Правоохоронці кажуть, що вбивство може бути пов'язане як із громадською діяльністю активіста, так і з особистою неприязню певних людей до нього.

Зазначимо, що у день вбивства Іваніна на сесії Сумської міськради виступив із протестом щодо скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у приватних маршрутках.

Відомо, що на Іваніну вже скоювали замах. У грудні 2020 року, коли чоловік йшов вулицею разом із товаришем, по них розпочали стріляти. Іваніна стверджував, що кулі мали дістатися саме йому, але випадково поранили товариша.

У "Правому секторі" вбивство побратима пов'язують із його діяльністю. За словами однопартійців, чоловік намагався боротися із місцевим криміналітетом у Сумах. 

Нагадаємо, 4 листопада 2019 року стало відомо, що голові місцевої організації "Правого сектору" у Кривому Розі пошкодили кислотою автомобіль. Невідомі вилили кислоту на капот, дах та на двері автомобіля.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme