Лідер військового перевороту у Гвінеї обіцяє не влаштовувати "полювання на відьом"

Лідер перевороту у Гвінеї Мамаді Думбуя повідомив, що не буде влаштовувати переслідування державних посадовців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лідер військового перевороту у Гвінеї об…
Скріншот

Водночас він заборонив чиновникам покидати країну, після того, як вчора, 5 вересня, оголосив про закриття сухопутних та повітряних кордонів.

Прем'єр-міністр та вищі урядовці зобов’язані повернути свої службові автомобілі, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що Думбуй на зустрічі вищих урядовців також наказав скасувати комендантську годину, що була введена в районах видобутку корисних копалин.

"Пізніше урядовців, які були там, солдати в червоних беретах супроводжували через натовп до штабу військової частини Конакри. Було не відразу зрозуміло, чи затримують їх", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що у столиці Гвінеї Конакрі була сильна стрілянина, а навколо президентського палацу були розміщені добре озброєні солдати.

Трохи згодом президента країни Альфа Конде затримали. Переворотом керував командир елітного підрозділу Мамаді Думбуй. Він повідомив про створення комітету згоди та розвитку для "керування країною в інтересах народу Гвінеї". Також у країні скасували конституцію та розпустили уряд.

Довідка: Альфа Конде займає пост президента Гвінеї з 2010 року, у 2011 році на нього було скоєно замах.

У березні минулого року у Гвінеї схвалили поправки до Конституції, які обнулили президентські терміни Конде, що дозволили йому в жовтні того ж року обратися на третій термін. Це призвело до протестів в країні, які були швидко придушені.

Читайте також: Гвінейський приклад для Росії: Як впродовж доби позбутися "обнуленого" президента

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme