Лікар Комаровський розповів, чи потрібно робити після COVID-19 обстеження і які

Український лікар Євген Комаровський розповів, чи потрібно відвідувати певних лікарів і здавати аналізи після коронавірусної інфекції, щоб дізнатися, чи є певні проблеми з тими чи іншими органами

Журналіст стрічки новин
Лікар Комаровський розповів, чи потрібно…
Фото: Instagram Євгена Комаровського

За його словами, не існує універсального протоколу або чіткого алгоритму обстеження після перенесеної коронавірусної хвороби і відвідування фахівців для тих, хто виписався з ковідного стаціонару.

Про це Комаровський розповів у Instagram, пише Depo.ua.

"Я вважаю, що найкраще на пару місяців відвідати який-небудь заміський будинок або дачу, і там, в селі, на свіжому повітрі, в тиші, без людей і стресів, поступово збільшувати фізичні навантаження. Одночасно заховати якомога далі телевізор, не дивитися і не слухати новини, оточити себе хорошими людьми, а не займатися пошуком нових хвороб в поліклініках і лабораторіях — ось вам найкращий рецепт реабілітації після COVID-19", – зазначив Комаровський.

Також він порадив забезпечити максимальний комфорт організму: чисте, прохолодне і вологе повітря, більше гуляти і посильно навантажувати себе фізично.

"Саме це потрібно людині для відновлення після будь-якого стаціонару", – запевняє Комаровський.

Лікар зауважив, якби він виписався з ковідного стаціонару, то місяць би відпочив, а потім би "зробив УЗД з голови до ніг і з ніг до голови, обов'язково кардіограму, загальний аналіз крові". Він наголосив й на необхідності контролювати артеріальний тиск.

Нагадаємо, раніше Комаровський пояснив, чи потрібно алергікам на медпрепарати робити COVID-щеплення.

Читайте також: Як виявити та подолати постковідний синдром: Поради медиків

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme