Лікарі пояснили, як харчуватися хворим на COVID-19

Людина, яка хворіє на коронавірус, повинна достатньо пити та вживати в їжу продукти, багаті білками й вуглеводами 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Лікарі пояснили, як харчуватися хворим н…
Фото: Рixabay

Такий раціон допоможе хворому перехворіти на ковід значно легше та із мінімальними ризиками для організму. Також збалансоване харчування допоможе швидше відновитися після недуги.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Eating Well.

Дієтологи та медики рекомендують хворим на COVID-19 постійно підтримувати водний баланс в організмі та вживати багато рідини. Це можуть бути вода, чай із медом, бульйон, сік.

Під час коронавірусу потребує багато енергії, щоб ефективно боротись із захворюванням. Тому харчування має бути висококалорійним. Фахівці радять вживати нежирну рибу, курятину чи м'ясо індички. Щоденний раціон обов'язково слід доповнити фруктами та овочами, багатими на вітаміни й мінерали.

А от від алкоголю, крекерів, гострої та кислої їжі краще відмовитися зовсім. Спиртне знижує імунітет і заважає організму боротися із недугою. А хрусткі снеки – подразнюють горло й викликають додаткові напади кашлю.

Нагадаємо, нещодавно українцям розповіли про те, чи можна пити алкоголь після COVID-вакцинації. У НСЗУ також нагадали, що зловживання алкогольними напоями шкодить здоров’ю людини, незалежно від того, чи збирається вона вакцинуватися.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme