В НСЗУ розповіли, чи можна пити алкоголь після COVID-вакцинації

У Національній службі здоров’я України розповіли, чи потрібно вдаватися до якихось обмежень у споживанні їжі чи алкоголю після вакцинацію проти коронавірусу

Редактор стрічки новин
В НСЗУ розповіли, чи можна пити алкоголь…
Фото: Pixabay

Про це йдеться у повідомленні у Telegram-каналі НСЗУ, передає Depo.ua.

Зазначається, що наразі немає підстав вважати, що вживання помірних доз алкоголю впливає на ефективність щеплення проти COVID-19. Водночас в НСЗУ наголосили, що великі дози спиртного пригнічують роботу імунної системи, що може послабити імунну відповідь на вакцину.

У служба також нагадали, що зловживання алкогольними напоями шкодить здоров’ю людини, незалежно від того, чи збирається вона вакцинуватися.

"Щодо особливої дієти перед щепленням чи після нього, то склад вашого харчування ніяк не повинен бути бар’єром для вакцинації проти COVID-19.Втім, слід пам’ятати, що у деяких людей важка для шлунку їжа може бути причиною болю у животі, нудоти чи блювання. І це призведе до порушення вашого самопочуття у післявакцинальний період", - йдеться у повідомленні.

Щодо тренувань, то якщо у людини немає сильної реакції на щеплення від COVID-19 та нормальне самопочуття, то ніяких обмежень для будь-яких звичних видів фізичної активності немає.

"Також нагадуємо, що у разі певних побоювань, ви можете отримати консультацію у свого сімейного лікаря", - додали у НСЗУ.

Обмеження у їжі та алкоголі після вакцинації від коронавірусу поради НСЗУ

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що вакцинація від коронавірусу вагітних є безпечною

Від початку вакцинальної кампанії по всій Україні щеплено 3 177 763 людини, з них отримали одну дозу – 3 177 761 людина, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 760 835 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 4 938 596 щеплень.

Читайте також: Не мочити, не тренуватися, не пити: Чи є сенс у заборонах після вакцинації від Covid-19

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme