Лікування COVID-хворих обійдеться Україні на 5 млрд дорожче

Цього року бюджетні видатки на лікування шпиталізованих пацієнтів з COVID-19 становитимуть близько 14,8 млрд грн

Журналіст стрічки новин

До кінця року обсяг бюджетних видатків на лікування шпиталізованих пацієнтів з COVID-19 зростуть близько до 14,8 млрд грн з 9 млрд грн, які було закладено на початку року.

Про це повідомила Національна служба здоров’я України, передає Depo.ua з посиланням на експертну організацію StateWatch.

На початку цього року Міністерство охорони здоров’я планувало витратити 9 млрд гривень для близько 258 тис. госпіталізованих  з коронавірусом. Проте станом на листопад пакетом медгарантій від держави скористалися 471 тис. українців (майже вдвічі більше, ніж планувалося), на лікування яких витратили 10,2 млрд грн.

У бюджеті закладено, що витрати на лікування одного хворого на COVID-19 на стаціонарі у 2021 році становлять у середньому 35 тис. грн.

 

За розрахунками аналітиків StateWatch, цього року середня вартість повного курсу вакцинації однієї людини становить близько 552 грн. 

Згідно з даними МОЗ, 91,1% госпіталізованих були невакцинованими жодною дозою. Оцінений Національною академією наук України (НАНУ) розрахунковий рівень ефективності використаних в Україні вакцин становить 87% при повній вакцинації та 67% при вакцинації однією дозою дводозної вакцини. Водночас рівень захисту від реанімування (основної ланки витрат коштів, передбачених на лікування) та виникнення ускладнень перевищує 95% у разі повної вакцинації незалежно від виробника та типу вакцини.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 8 655 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.  Також за попередню добу зафіксували 467 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу. До лікарень потрапило 1349 хворих на коронавірус. Одужало 22 878 осіб.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme