Лісові пожежі у Туреччині: Дипломат розповів, як українців евакуювали з готелю морем

Український дипломат у Туреччині розповів, як допомагають українцям, які опинилися в складній ситуації через масштабні лісові пожежі у Туреччині

Редактор стрічки новин
Лісові пожежі у Туреччині: Дипломат розп…
Фото: ДСНС

Українських туристів евакуювали морем із готелю у турецькій провінції Мугла, оскільки вони опинилися у безпосередній близькості до зони лісових пожеж у Туреччині.

Про це розповів консул України в Анталії Емір Рустамов, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

За словами дипломата, консульство України в Анталії постійно відстежує ситуацію з лісовими пожежами та оперативно реагує на запити громадян України, які опинилися у складній ситуації. Своєю чергою турецька сторона швидко відгукується на запити українських диппредставництв та допомагає.

Рустамов пояснив, що у випадках, коли евакуація наземним транспортом неможлива, її здійснюють морем. Він навів приклад порятунку громадян України у провінції Мугла, в районі Мармаріса. Консульство в Анталії ввечері 2 серпня отримало звернення на "гарячу лінію" від громадян України, які перебували на відпочинку у готелі Voxx Marmaris Beach Resort, про наближення лісової пожежі до готелю. Консул України негайно звернувся до губернатора провінції Мугла, мера міста Мармаріс, командувача Берегової охорони регіону та генерального директора туристичного оператора TUİ Türkiye. Протягом пів години була здійснена евакуація громадян України та інших держав, які мешкали в готелі, морським транспортом. Евакуйованих українців переселили до готелю Fun&Sun Smart Voxx, віддаленого від зони пожежі.

"Тим не менше, закликаю всіх українців, які збираються на відпочинок до Туреччини, зважувати всі ризики та утриматися від поїздок у ті райони, де вирують лісові пожежі", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, 28 липня на популярному серед українців турецькому курорті Анталія лісові пожежі перекинулися на місто. 29 липня запалав найбільший готель Туреччини, "Титанік".

Міністерство закордонних справ оголосило про евакуацію українських громадян із охопленої пожежами Туреччини.

30 липня два українські пожежні літаки вилетіли з Одеси до Туреччини для гасіння лісових пожеж.

Читайте також: Пожежі в Туреччині: Особистий погляд з Аланії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme