Літак не забрав мігрантів з Білорусі до Іраку: Лукашенко наполягає, щоб ЄС оплатив рейс

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко пропонує Європейському Союзу оплатити повернення нелегальних мігрантів з країни до Іраку

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Літак не забрав мігрантів з Білорусі до…
Фото: Getty Images

За його словами, причиною скасування вильоту літака та повернення мігрантів на батьківщину стало саме те, що рейс не був оплачений Євросоюзом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на БЕЛТА.

Лукашенко наголосив, що білоруська сторона збирає мігрантів в аеропорту Мінська, але сьогодні, 25 листопада, літак за ними не прилетів, через неоплату витрат.

"Так нехай європейці заплатять. Теж мерзотники: виділили гроші, і мільйони, і тисячі. Жодної копійки сюди не надійшло грошей. Червоний Хрест там і інші ... Що там цей рейс коштує?! І нікому оплатити. Нехай Євросоюз оплатить", – наголосив він.

Зауважмо, дещо раніше Ірак скасував рейс, яким мали доправити з Білорусі понад 100 мігрантів. 

Відомо, що 23 листопада Єврокомісія передбачила 3,5 мільйона євро на повернення нелегальних мігрантів з території Білорусі до країн походження.

Нагадаємо, дещо раніше у Білорусі похвалилися, що відправили на батьківщину сотню мігрантів. Мігранти, які прагнули потрапити до Євросоюзу, почали покидати Білорусь та повертатися до країн походження.

А за даними ЗМІ, від початку 2021 року через територію Білорусі до Німеччини нелегально в'їхали понад 10 тисяч мігрантів

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme