UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Літаки олігархів масово залишають Україну, – ЗМІ

Українські олігархи та бізнесмени залишають Україну чартерними рейсами
 

Журналіст відділу новин
Літаки олігархів масово залишають Україн…
Фото: УП

У неділю, 13 лютого, з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

Видання пише, що серед чартерів та приватних літаків, що залишили Україну в неділю – борти Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова.

Водночас, за даними УП, хоча один із бортів Ахметова вилетів із України в неділю, сам олігарх залишив країну 30 січня рейсом до Цюріха.

Літак Ахметова залишає Україну

Того ж дня виїхав з України бізнесмен Віктор Пінчук.

"Приватний борт на 50 осіб також замовив депутат ОПЗЖ, мільйонер Ігор Абрамович. За даними УП від двох джерел до ОПЗЖ та двох людей, яким пропонували виїхати, цей борт має вивезти з Києва у Відень родичів однопартійців, а також бізнес-партнерів Абрамовича. УП звернулася до нього по коментар", – йдеться у матеріалі.

УП пише, що бізнесмен, нардеп Вадим Новинський виїхав з України 10 лютого рейсом Київ-Мюнхен. Того ж дня виїхав за кордон Олександр Ярославський, кортеж якого збив на смерть людину.

Літак Ярославського залишає Україну

Також зазначається, що 13 лютого з України вилетіли бізнесмени Андрій Ставніцер та Вадим Нестеренко, 12 лютого – Вадим Столар та Василь Хмельницький.

"У прес-службі Ставніцера повідомили УП, що він полетів у відрядження і днями повернеться в Україну. У прес-службі Хмельницького повідомили УП, що він полетів із командою на навчання і має повернутися в Україну 20 лютого. Там додали, що цей тур був запланований за три місяці і діти Хмельницького лишаються в Україні", – йдеться у матеріалі УП.

Нагадаємо, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня майже 20 країн закликали своїх громадян утриматися від поїздок в Україну або покинути її територію через загрозу російської агресії. Окрім Німеччини, відповідні заяви зробили США, Австралія, Великобританія, Бельгія, Греція, Ізраїль, Канада, Латвія, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Північна Македонія, Фінляндія, Чорногорія, Естонія, Японія і Південна Корея.

Водночас, попри загрозу вторгнення російських військ в Україну, посольство Великої Британії заявило, що не збирається покидати Київ. Аналогічну заяву зробило і посольство Німеччини.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme