Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про плани країни щодо надання Україні військової підтримки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Литва планує забезпечити Україну летальн…
Фото: Рixabay

Йдеться про збільшення поставок летальної зброї та скерування військових інструкторів для навчання Збройних сил України на тлі російської агресії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на LRT.

За словами глави Міноборони Литви, план підтримки України містить в собі низку практичних заходів, зокрема, матеріальну допомогу.

"Ця матеріальна допомога – це летальна, нелетальна зброя та гуманітарна допомога – наприклад, продовження програми лікування та реабілітації для українських військових", – пояснив Анушаускас.

Він додав, що найближчим часом Литва також передасть Україні системи нічного бачення. Зараз в уряді країни триває підготовка відповідного рішення, після чого почнуться поставки.

Зауважимо, наприкінці грудня 2021 року Анушаускас повідомив про готовність країн Балтії надати Україні військову допомогу на тлі агресії Росії.

Нагадаємо, раніше президенти країн "Люблінського трикутника" заявили, що підтримають Україну у разі російської агресії. Польща і Литва, як члени НАТО, підтримують тверду лінію і повний спротив Альянсу щодо дій Росії на кордоні з Україною.

Довідка: "Люблінський трикутник" – це платформа для тристоронньої співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною, спрямована на поглиблення регіонального співробітництва у безпековій, економічній та соціально-гуманітарній сферах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme