Литва розриває скандальний контракт з Білоруссю, через який у відставку подали двоє міністрів

Уряд Литви ухвалив рішення про розрив контракту з Білоруссю на перевезення мінеральних добрив

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Литва розриває скандальний контракт з Бі…
Фото: Рixabay

Йдеться про контракт між Державним підприємством "Литовська залізниця" та компанією "Білоруськалій", через який пішли у відставку міністр транспорту і комунікацій Литви Маріус Скуодіс і міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на LRT.

"Перевезення добрив за цією угодою, природно, повинно бути припинено, оскільки законних підстав для їх транспортування більше немає", – наголосив Скуодіс.

Зазначається, що уряд Литви анулює контракт з Білоруссю 1 лютого 2022 року. До того часу сторони повинні адаптуватися до нових умов.

Водночас Скуодіс зауважив, що у Литві є близько десятка компаній, які можуть замінити білоруського постачальника мінеральних добрив.

Зауважимо, 10 грудня 2021 року стало відомо, що у Литві через скандал із калієм, який постачали з Білорусі, два міністри подали у відставку.

Відомо, що литовське держпідприємство підписало договір про перевезення вантажу з білоруськими виробниками добрив до кінця 2023 року. Його представники відкрито заявили, що не збираються до кінця терміну чинності угоди припиняти імпорт у Литву білоруських добрив. 

Нагадаємо, днями Литва ухвалила продовження режиму НС на кордоні через міграційну кризу до 24 січня. Влада погодила продовження режиму саме через загрозу масового нелегального перетину кордону Литви.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme