Литва скерувала до кордону з Білоруссю додаткові війська

Литва скерувала додаткові підрозділи правоохоронців до кордону з Білоруссю, після оголошення надзвичайного стану у регіоні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Литва скерувала до кордону з Білоруссю д…
Фото: Рixabay

Працівники поліції були мобілізовані на прохання прикордонників, які стежать за ситуацією з мігрантами.

Про це заявив генеральний комісар поліції Литва Ренатас Пожела, повідомляє Depo.ua із посиланням на LRT.

"Вони йдуть на допомогу прикордонникам, які охороняють кордон, і ще – у зв'язку з реалізацією заходів щодо застосування закону Про надзвичайний стан", – наголосив він.

Зазначається, що точну кількість правоохоронців, які були скеровані до кордону, не можуть розголошувати через певні обставини. Також Пожела не зміг сказати, скільки саме будуть перебувати підрозділи на литовсько-білоруському кордоні.

"Це додаткові сили, тому що частина поліцейських знаходиться там на постійній основі для надання допомоги прикордонникам, і зараз ми направляємо, залежно від ситуації, від загроз, додаткові сили до тих, хто вже працює з прикордонниками на постійній основі", – зауважив генеральний комісар.

Нагадаємо, 9 листопада білоруські військові насильно перевезли групу із 500 мігрантів до кордону з Литвою. Відомо, що мігранти, яких насильно вивезли силовики, – це люди із табору, який стихійно виник на кордоні з Польщею.

Довідка: У середині серпня на кордоні Польщі з Білоруссю почали встановлювати 418 км огорожі з колючого дроту.

На початку вересня Польща запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада.

Не зважаючи на це, польські прикордонники неодноразово фіксували, що нелегальні мігранти нищать загородження, інколи за пасивної підтримки білоруських служб.

Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в межах гібридних дій проти Польщі та ЄС.

Така ж ситуація відбувається і на межі Білорусі з іншою країною ЄС – Литвою. Україна навіть відправила литовським партнерам гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту.

Читайте також: Що відбувається на польсько-білоруському кордоні, де тисячі курдських мігрантів хочуть прорватися в Німеччину (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme