Литва заявила про готовність країн Балтії надати Україні військову допомогу

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про готовність країн Балтії надати Україні військову допомогу на тлі агресії Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Литва заявила про готовність країн Балті…
Фото: Рixabay

Зокрема, міністри оборони Литви, Латвії та Естонії під час зустрічі 21 грудня домовилися надавати Україні допомогу на тлі ситуації з російськими військовими біля кордонів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Delfi.

"Допомога найрізноманітніша – і військова, і невійськова. Але що допомога буде надана, це факт", – наголосив литовський міністр.

Зазначається, що Україна має отримати військово-польовий шпиталь та тепловізори. Окрім цього, міністр наголосили на дестабілізуючій поведінці Росії в Європі.

"Ми дійшли єдиної думки, що останні дії Росії, особливо концентрація збройних сил поблизу українського кордону – це грізна спроба націлитись на суверенітет членства в НАТО України", – наголосив Анушаускас.

Нагадаємо, раніше президенти країн "Люблінського трикутника" заявили, що підтримають Україну у разі російської агресії. Польща і Литва, як члени НАТО, підтримують тверду лінію і повний спротив Альянсу щодо дій Росії на кордоні з Україною.

Довідка: "Люблінський трикутник" – це платформа для тристоронньої співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною, спрямована на поглиблення регіонального співробітництва у безпековій, економічній та соціально-гуманітарній сферах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme