UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лукашенко мігрантами відвертає увагу від активності Росії на кордоні з Україною, – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що дії де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка з мігрантами скеровані на відвертання уваги від активності Росії на кордоні з Україною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко мігрантами відвертає увагу від…
Фото: Getty Images

За його словами, це є однією з цілей союзу Білорусі та Росії.

Про це Блінкен заявив під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Держдепу США.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", – наголосив він.

Окрім цього, Блінкен також засудив використання Лукашенком біженців на кордонах із Польщею, Литвою та іншими країнами Європи. Також він подякував Польщі за її активну підтримку в бік України щодо суверенітету та територіальної цілісності.

"Секретар також висловив глибоку вдячність за активну підтримку Польщею суверенітету та територіальної цілісності України. Сполучені Штати, Польща та інші союзники та партнери єдині в тому, щоб накласти значні витрати на Москву за її військову агресію та шкідливу діяльність у регіоні", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

Водночас, за інформацією української розвідки, нині ситуація на Донбасі під контролем. Хоча загострення потрібно чекати вже цієї зими.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія "шукає можливості просунутися далі" на територію України

Читайте також: Журналістів з США просять не нагнітати: Чому Київ не злякали російські війська біля українського кордону

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme