Росія знову нарощує війська на кордоні з Україною: Politico оприлюднило знімки

Американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною

Журналіст стрічки новин

Кадри були зроблені в районі російського міста Єльня Смоленської області недалеко від кордону з Білоруссю.

"Нові фотографії, зроблені супутником у понеділок (1 листопада, – ред.), підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною", — йдеться у повідомленні Politico, пише Depo.ua.

На фото – скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії разом з військовими. А недалеко від північного кордону України була переміщена техніка 4-ї танкової дивізії Росії – танки Т-80У та САУ. У цьому районі, навколо Брянська та Курська, помічено елементи 1-ї гвардійської танкової армії.

супутникові знімки видання Політіко

Politico пише, що російські військові, "включаючи елітну 1-ю гвардійську танкову армію, почали рух у кінці вересня з інших районів Росії, де зазвичай базуються".

Нагадаємо, у березні 2021 року стало відомо, що Росія нарощує військову присутність біля кордонів України на трьох напрямках — поблизу північно-східного кордону України, на сході України, а також в тимчасово окупованому Криму. Як заявляв головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, Росія стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп. 

22 квітня міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив, що війська Південного і Західного військових округів, ВДВ почнуть повертатися з південних рубежів Росії в пункти постійної дислокації. Однак, за різними даними, Росія так і не відвела всі війська, які були стягнуті до кордонів України. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme