Лукашенко натякнув, що землі Польщі та Литви належать Білорусі (ВІДЕО)

Де-факто президент Олександр Лукашенко натякнув на історичну приналежність частини земель Польщі та Литви до Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко натякнув, що землі Польщі та Л…
Фото: Getty Images

Зокрема, йдеться про історичну приналежність Вільнюсу та Білостоку Білорусі.

Втім, Лукашенко запевнив, що білоруси ніколи не зарилися на чужі землі, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Пул Первого".

"Наші сусіди нам дані від Бога, як і будь-якій іншій державі. У відносинах з усіма ми прагнемо до миру і дружби. Ми ніколи не зарилися на чужий коровай або клаптик землі. Нам свого вистачає. Ми навіть не нагадуємо сьогодні їм про те, що Білосток і Білостокщина – це білоруські землі", – заявив де-факто президент.

Окрім цього, Лукашенко пригадав про місто Вільну, яке зараз є Вільнюсом, яке також свого часу було частиною Білорусі. Він додав, що конфесійна рівновага і національна єдність є основою білоруського суспільства.

"Всі ми, люди які живуть на цій землі – білоруський народ. У нас одна держава, один закон, спільна історична пам'ять. І це назавжди", – наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що Білорусь готує тисячі мігрантів для гібридної атаки на європейські країни. За його словами, Білорусь вивезла з Іраку та Сирії майже десять тисяч мігрантів, яких планує направити до Литви та Польщі.

Довідка: Конфлікт між Литвою та Білоруссю спалахнув навесні 2021 року. 

Цьому передували скандальні заяви де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка, які він зробив наприкінці травня. Лукашенко повідомив, зокрема, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви через санкції, які проти нього запровадив Європейський Союз. 

Згодом стало відомо, що Литва через мігрантів хоче відгородитися від Білорусі стіною за 40 мільйонів євро. Гроші підуть на будівництво прикордонних укріплень та вдосконалення системи спостереження.

9 липня Литва натягнула на кордоні з Білоруссю колючий дріт.

Крім того, естонська поліція прибула в Литву для захисту кордону від мігрантів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme