Лукашенко назвав Зеленського "гнидою" через спецоперацію на аеродромі "Мачулищі"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який заявляє про причетність українських спецслужб до вибухів на військовому аеродромі "Мачулищі", каже, що така "спецоперація" мала бути погоджена з президентом України Володимиром Зеленським

Журналіст відділу новин
Лукашенко назвав Зеленського "гнидою" че…
Президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент України Володимир Зеленський на українсько-білоруському форумі у Житомирі, 4 жовтня 2019 року

Про це пише "БелТА", передає Depo.ua.

"Висновок один. Я ще якось думав, що Україні потрібний мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський — просто гнида. Просто гнида! Такі операції не проводяться без погодження з керівником країни та головнокомандувачем. Це я вам говорю як президент", — цитує агентство слова Лукашенка.

Він додав, що президент України просив укласти пакт про ненапад за участі ООН.

"Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, надсилає до нас людей і просить, як я вже казав: "Давайте укладемо пакт про ненапад, домовмося, у нас з вами немає жодних проблем". На що я говорив: "Ми не збираємося нападати". — "Ні, давайте підпишемо договір під заступництвом ООН, що ви на нас не нападете". Ви чули мої всі ці заяви. І в цей час… Що ж, виклик кинуто", — сказав Лукашенко.

При цьому він вкотре заявив, що Білорусь "не має наміру бути втягнутою у війну".

7 березня Лукашенко виступив із заявою щодо вибухів на військовому аеродромі "Мачулищі" (Мінська область) 26 лютого. За даними ЗМІ було відомо, що унаслідок підриву постраждав російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.  Лукашенко заявив, що значних ушкоджень у літака немає — лише "подряпини" та "одна пробоїна", але росію все одно просили забрати його на обслуговування та прислати інший.

При цьому він запевняє, що на території Білорусі А-50 був нібито лише для контролю кордонів та спільних з рф навчань, а до кордонів України він "навіть не наближався".

Перед цією заявою стало відомо про масові обшуки та затримання в Білорусі. Так, Лукашенко відзвітував про "блискуче проведену операцію" з викриття причетних до, як він називає, "теракту" на "Мачулищах".

У BYPOL заявили, що до вибуху причетні білоруські партизани, зокрема, учасники плану "Перемога", які змогли посадити на літак звичайний цивільний дрон. Однак Лукашенко заявляє, що йдеться про операцію СБУ та ЦРУ з "найвищими технологіями", яку почали готувати 6-8 місяців тому. Окрім того, глава Білорусі заявив, що диверсантом-терористом був "росіянин з українським паспортом", а також поскаржився, що російські прикордонники нібито пропустили його через Псков, звідки той дібрався до Мінська.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme