Лукашенко пообіцяв мігрантам не виганяти їх з Білорусі та дозволив продовжувати штурм кордонів ЄС

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив із промовою перед нелегальними мігрантами у таборі біженців у Брузгах

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко пообіцяв мігрантам не виганяти…
Фото: Getty Images

За його словами, влада не буде депортувати мігрантів з Білорусі, а дозволить біженцям самим вирішити, повертатися на батьківщину, чи намагатися потрапити до країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на виступ Лукашенка, опублікований на "Європейській правді".

"Ми, білоруси, і я теж як президент Білорусі, будемо робити все так, як ви захочете – навіть якщо це буде погано для поляків, латвійців чи ще когось", – наголосив де-факто очільник країни.

При цьому, Лукашенко зазначив, що в.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель погодилася прийняти близько 2000 нелегалів, але цю ініціативу "блокують поляки".

Він також заявив, що влада Польщі "втратила зв’язок з реальністю", і закликав поляків "врозумити своїх політиків", які буцімто за допомогою знедолених мігрантів "хочуть вирішити свої внутрішні і зовнішні проблеми".

Відомо, що Єврокомісія передбачила 3,5 мільйона євро на повернення нелегальних мігрантів з території Білорусі до країн походження.

Нагадаємо, дещо раніше у Білорусі похвалилися, що відправили на батьківщину сотню мігрантів. Мігранти, які прагнули потрапити до Євросоюзу, почали покидати Білорусь та повертатися до країн походження.

А за даними ЗМІ, від початку 2021 року через територію Білорусі до Німеччини нелегально в'їхали понад 10 тисяч мігрантів

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme