Лукашенко заявив, чи воює Білорусь проти України

Військові Білорусі не беруть участь у війні на українському Донбасі

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин

Сьогодні, коли Росія розпочала відкриту війну проти України, де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко скликав оперативну нараду з військовими.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Не секрет, що минулої ночі, вчора ввечері, ситуація по периметру західного і південного кордонів Білорусі різко змінилася", – сказав Лукашенко.

Він зізнався, що попросив російського президента Володимира Путіна залишити війська в Білорусі.

"Під час останньої зустрічі в Москві я особисто запропонував Путіну залишити низку Збройних сил РФ на півдні нашої Білорусі. Чому? Я не соромлюсь це сказати: ми не були готові в цій ситуації прикривати південний напрямок, тому що українські підрозділи – військові, а не прикордонні – вийшли до кордону і почали там проводити маневри. Ми це бачили, але у нас там ніколи не було військ. Тому я запропонував залишити невелику частину [російських військ] там на південних кордонах, поки ми не замінимо їх нашими Збройними силами", – зізнався Лукашенко.

Додамо, цього місяця Білорусь проводила з Росією спільні військові навчання на своїй території.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перший удар Росії по Україні провалився, це за попередніми оцінками. Росія атакувала Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо лінію зони проведення ООС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme