Близькі до "червоної" зони карантину: Ляшко назвав чотири області, де найгірша COVID-ситуація

В Україні нині найбільш тривожні показники щодо коронавірусу спостерігаються у чотирьох областях

Журналіст стрічки новин
Близькі до "червоної" зони карантину: Ля…
Фото: ЕРА

Зокрема, йдеться про Чернівецьку, Тернопільську, Волинську та Закарпатську області. Минулої доби у цих областях спостерігався високий рівень COVID-госпіталізацій.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, якщо ситуація не зміниться, ці регіони можуть незабаром опинитися в "червоній" карантинній зоні пише Depo.ua із посиланням на його слова в ефірі "24 каналу".

Як уточнив він, йдеться про показники, перераховані на 100 тисяч населення. Найвищі цифри спостерігаються на заході країни, де кількість інфікованих зростає, хоча в абсолютних цифрах хворих на коронавірус більше у великих містах – Києві та Харкові.

"Зараз у напрямку "червоного" рівня епідемічної небезпеки рухається Чернівецька область, потім йдуть Тернопільська, Волинська, Закарпатська", – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше вчені повідомляли, що в Україні у найближчі два тижні очікується погіршення ситуації з коронавірусом. Загрозливою є ситуація на заході країни – там поки що спостерігається найбільша добова кількість хворих та COVID-госпіталізацій.

Водночас у МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени. Минулої доби у семи регіонах був перевищений рівень госпіталізацій з підозрою чи підтвердженим діагнозом "коронавірус".

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme