UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ляшко назвав кількість освітян, які отримали одну дозу COVID-вакцини

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив кількість освітян, які вже отримали одну дозу вакцини від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ляшко назвав кількість освітян, які отри…
Фото: Рixabay

За його словами, вже 85% освітян та 90% медиків зробили одне щеплення від коронавірусу.

Про це він заявив під час інтерв'ю для видання "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Однією дозою зробили перше щеплення вже близько 90% всіх медичних працівників. Освітяни вже більше ніж 85% зробили", – зазначив він.

При цьому, міністр зауважив, що є випадки шахрайства та видачі підробних сертифікатів про вакцинацію серед лікарів. Втім, за словами Ляшка, такі випадки поодинокі та караються працівниками поліції та СБУ.

Також глава МОЗ навів приклад Великої Британії, Данії, Німеччини, де завдяки високому рівню вакцинації вже відмовляються від карантинних обмежень. Адже, попри великі цифри інфікованих, в цих країнах немає госпіталізації, немає навантаження на систему охорони здоров’я, і коронавірус переходить у звичайне сезонне захворювання.

Від початку кампанії в Україні проти коронавірусу вже вакциновано 7 873 769 людей. Загалом проведено 14,3 млн щеплень.

Щеплення вакциною CoronaVac отримали 38 968 людей, 82690 осіб щепили препаратом Pfizer під назвою Comirnaty, 26 780 осіб вакцинували препаратом AstraZeneca, препаратом від компанії Moderna протягом дня не зробили жодного щеплення. 

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я офіційно затвердило перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися від коронавірусу. 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький повідомив про можливе збільшення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme