В Україні хочуть розширити список професій з обов'язковою вакцинацією від коронавірусу

В Україні планують збільшити перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. Без щеплення працівників не пускатимуть до робочого місця

Журналіст стрічки новин
В Україні хочуть розширити список профес…
Фото: Рixabay

До цього переліку професій хочуть внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Надалі до переліку професій, для яких вакцинація є умовою допуску до робочого місця, планують внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг", – написав він.

Як відомо, у 7 жовтня до списку були включені співробітники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;

  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової перед вищої, професійно-технічної, загальної середньої (спеціальної, дошкільної, позашкільної) освіти, наукових установ незалежно від типу та форми власності.

"Наказ набирає чинності через місяць. Працівники, які до того часу не пройдуть щеплення, не будуть допущені до робочих місць без збереження заробітної плати. Виняток зроблять для тих, хто має протипоказання до вакцинації", – додав Радуцький.

Список професій з обов"язковою вакцинацією

Нагадаємо, раніше МОЗ пропонувало запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme