МОЗ офіційно затвердив список професій для обов'язкової COVID-вакцинації: Кого у нього додали

Міністерство охорони здоров'я офіційно затвердило перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
МОЗ офіційно затвердив список професій д…
Фото: Pixabay

Наказ щодо обов'язкової вакцинації зареєстрували в Мін'юсті сьогодні, 7 жовтня. Він набуде чинності через місяць з моменту публікації.

Окрім цього, глава МОЗ Віктор Ляшко зазначив, хто буде наступним у черзі на додавання до цього переліку, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Згідно з наказом, обов'язкова вакцинація передбачається для працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Уточнюється, що працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

"Наступним етапом до цього переліку будуть включені працівники усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальні працівники та працівники поштових послуг", – резюмував Ляшко.

Зауважимо, цей перелік у МОЗ затвердили ще 30 вересня, але наказ мали затвердити у Мін'юсті.

Нагадаємо, раніше МОЗ пропонувало запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme