Українці якого віку найчастіше помирають від COVID-19: Ляшко поділився статистикою МОЗ

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, у якому віці в Україні найбільше людей помирають від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українці якого віку найчастіше помирають…
Фото: Івано-Франківська ОДА

За його словами, за увесь час пандемії коронавірусу в Україні 82% померлих є людьми, віком від 60 років.

При цьому, протягом останнього місяця нові випадки у 95,7% виявили у невакцинованих громадян, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Ляшка у Facebook.

Зазначається, що вірус становить найбільшу небезпеку також для людей з хронічними захворюваннями та працівникам, які часто контактують з людьми. Йдеться про соцпрацівників, вчителів, державних службовців та інших.

Уточнюється, що протягом вересня 2021 року 97,1% госпіталізованих пацієнтів становили люди, які не були щеплені проти коронавірусу.

"82% померлих від COVID-19 за весь період в Україні – люди віком від 60 років. Тобто вісім із десяти людей, які помирають від COVID-19, – це люди похилого віку. Не чекайте лиха – захистіть себе і рідних вже сьогодні", – написав Ляшко.

Міністр охорони здоров"я Віктор Ляшко розповів, у якому віці в Україні найбільше людей помирають від коронавірусу

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОЗ спільно з Мінсоцполітики розгорне інформаційну кампанію з вакцинації пенсіонерів від коронавірусу. Станом на зараз в Україні вакциновані близько 25% пенсіонерів, з 11 мільйонів осіб. Інформаційна кампанія має покращити цей показник.

Кабмін виділив 25 млн грн для проведення інформаційно-комунікаційної кампанії серед населення щодо вакцинації проти COVID-19. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme