Ляшко прогнозує сплеск хвороб, які "прогавили" через коронавірус

МОЗ України через кілька років очікує зростання кількості випадків інших хвороб, які були недовиявлені внаслідок запровадження карантинних обмежень через COVID-19
 

Журналіст відділу новин
Ляшко прогнозує сплеск хвороб, які "прог…
Фото: МОЗ

Йдеться про інфекційні захворювання, онкологічні, про туберкульоз і про інші хвороби.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, інформує Depo.ua.

"Ми дозволили проводити профілактичні медичні огляди, оскільки епідемія COVID-19 значно впливає і на інші хвороби. Зокрема, ми говоримо і про інфекційні хвороби, онкологічні, про туберкульоз і про інші хвороби, які через пандемію COVID-19 у нас можуть бути недовиявлені", – зауважив Ляшко.

Міністр охорони здоров'я вважає це серйозною проблемою.

"Система охорони здоров'я готується до того, що за ці два роки, коли ми перебуваємо в карантинних обмеженнях, у нас значно збільшиться років через 3-5 кількість інших хвороб, які виявлятимуться не на початкових, а на інших стадіях розвитку хвороби, що буде набагато важче вилікувати і набагато дорожче для економіки країни. Тому ми відновили проходження медичних оглядів", – сказав очільник МОЗ.

Він наголосив, що згідно з законодавством, медогляди певних контингентів працівників проводять за рахунок роботодавців, тому освітяни не повинні платити за його проходження.

Міністр також зауважив, що керівники закладів охорони здоров'я, які проводять такі медогляди, мають чітко спланувати їх роботу і визначити окремі дні та години для проведення медоглядів.

Нагадаємо, 1 жовтня в МОЗ забили на сполох через загрозу спалахів кору в Україні.

Перед цим повідомлялося, що в Україні на тлі пандемії знизилися темпи планової вакцинації дітей від туберкульозу, кашлюка, дифтерії, правця та інших інфекційних захворювань.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme