Ляшко розповів, чи запровадять новий локдаун через COVID-штам "Омікрон"

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко спростував можливість запровадження локдауну в Україні через поширення штаму коронавірусу "Омікрон"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ляшко розповів, чи запровадять новий лок…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, захворюваність на коронавірус в Україні останнім часом зростає, втім, кількість госпіталізацій не збільшується.

Про це Ляшко повідомив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Зростає кількість випадків, але не госпіталізацій. Локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає червону зону", – наголосив він.

Міністр зазначив, що за наявності вакцини проти коронавірусу недоречно говорити про запровадження локдауну. Він уточнив, що після досягнення рівня вакцинації в Україні позначки в 70%, можна буде забути про карантинні обмеження.

Зауважимо, за минулу добу в Україні зафіксували 41 694 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Водночас зафіксували 280 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу. 

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оприлюднив прогноз щодо зростання кількості випадків зараження коронавірусом в Україні. За його словами, добова кількість випадків коронавірусу може сягнути до 60 тисяч вже у найближчі два тижні. 

З 11 лютого до "червоної" зони карантину переходять Закарпатська, Луганська та Хмельницька області. Наразі у "червоній" зоні карантину уже перебувають дві області – Рівненська та Івано-Франківська.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme