Ляшко розповів, куди МОЗ витратить гроші, які залишилися

У Міністерстві охорони здоров'я нині залишились невитрачені гроші

Журналіст стрічки новин

Очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що спад захворюваності на коронавірус влітку дозволив їм поділити лікарні на першу, другу та третю хвилю. Це допомогло більш оптимально використовувати ресурси у період зростання кількості інфікованих.

Він додав, що наразі є три сценарії перебігу хвороби: оптимістичний, помірний та песимістичний. Про це він повідомив на годині запитань до уряду, передає Depo.ua.

"Коли ми говоримо про песимістичний сценарій, то пікова потреба в ліжках складе 70 378 ліжок, з них 49 265 потребуватимуть підключення до кисню. Сьогодні ми маємо кількість ліжок, яка повністю забезпечить цю потребу. Однак ми розуміємо, що коли буде пікова завантаженість зросте кількість коштів, які повинні надходити до заходів охорони здоров'я", – зауважив Ляшко.

За його словами, за вказані кошти МОЗ вже проторгувало закупівлю 600 автомобілів для екстренної медичної допомоги, 24 ангіографи для регіонів, а також було закуплено, але не оплачено, поставку препаратів для лікування "Ремдисивір" та ще одного.

"Тому система охорони здоров'я готується до потенційного зростання, але користуючись нагодою закликаю всіх зробити щеплення проти коронавірусу", – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, дещо раніше очільник МОЗ повідомив, що в Україні поки не будуть вводити обмеження "жовтої" зони карантину. Всі регіони України залишатимуться у "зеленій" зоні карантину ще щонайменше тиждень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme