В Україні поки що не будуть вводити "жовту" зону, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні поки не будуть вводити обмеження "жовтої" зони карантину

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні поки що не будуть вводити "жов…
Фото: Pixabay

За його словами, у країні не будуть вводити обмеження 13 вересня попри те, що сьогодні, 9 вересня, показники є достатніми для введення "жовтої" зони у декількох регіонах.

Втім, усі регіони України залишатимуться у "зеленій" зоні карантину ще щонайменше тиждень, повідомив Ляшко під час візиту до Одеси, пише Depo.ua.

"Станом на 9 вересня, згідно з індикативними показниками, є підстави для запровадження жовтого рівня епідемічної небезпеки. З урахуванням цього МОЗ звернулось до Кабміну щодо розгляду цього питання на засіданні Національної комісії з ТЕБ і НС. Очікуємо, що орієнтовно в середу Кабмін також розгляне внесені МОЗ зміни до постанови Кабміну щодо переходу областей до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу в умовах адаптивного карантину", – зазначив Ляшко.

Міністр зауважив, що в разі ухвалення рішення, воно набере чинності не раніше, ніж за сім днів. Надалі рішення про переведення країни до "помаранчевого" і "червоного" рівнів епідемічної небезпеки ухвалюватиме уряд.

Нагадаємо, в Україні нині спостерігається погіршення ситуації з коронавірусу, тому у МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени. Водночас поки що конкретної кількості хворих, за якої в Україні можуть ввести локдаун, немає.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme