Макрон після переговорів з Путіним: Найближчі дні для України будуть вирішальними

Президент Франції переконаний, що деескалація навколо України може бути досягнута найближчими днями чи тижнями

Надія Клочко

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

Про це французький лідер сказав на спільній прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві після завершення їх майже шестигодинної зустрічі, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Макрон наголосив, що зараз напруження підсилюється, підсилюється рівень ескалації, і це — ні в інтересах, ні Росії, ні європейців.

"Нам потрібно домовитися щодо конкретних заходів для того, щоб стабілізувати ситуацію і досягнути деескалації. Ми це обговорили разом. Найближчими днями та тижнями це має бути підтверджено. Це залежатиме від переговорів і консультацій з США, з НАТО, з європейцями, а також — від нашої зустрічі з президентом Зеленським.

І я хочу сказати, що президент Росії Путін сказав, що він готовий слідувати цій логіці, говорячи про те, щоб була рівновага в цих ініціативах, в тому числі — поставити питання про суверенітет і територіальну цілісність України", – сказав французький президент.

Він наголосив, що найближчі дні будуть вирішальними, і "ці щільні дискусії, які в нас відбулися, сприятимуть цьому".

"Ми зараз усвідомлюємо серйозність ситуації та знаходимо шлях до збереження миру. Я глибоко вірю, що час ще є", – також зауважив він.

За словами Макрона, "у нас є бажання працювати разом, щоб гарантувати новий порядок стабільності та безпеки в Європі", і у цьому сенсі Росії були запропоновані "конкретні гарантії безпеки".

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон у понеділок, 7 лютого, здійснив візит до Москви, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Сьогодні, 8 лютого, Макрон планує відвідати Україну та зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua