"Росії потрібна не Україна": Макрон заявив, чого насправді хоче Путін

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що Україна не є геополітичною метою Росії. Для неї важливо встановити нові правила співіснування з НАТО та ЄС

Журналіст стрічки новин
"Росії потрібна не Україна": Макрон заяв…
Фото: Facebook Емманюеля Макрона

Він заявив про необхідність "нового балансу", що гарантувало б безпеку країн Європи та заспокоїло б Росію. У коментарі ЗМІ Емманюель Макрон повідомив, що можна узгодити домовленості, які б дозволили уникнути відкритого конфлікту на території України.

Президент Франції наголосив, що суверенітет України не підлягає обговоренню, водночас Росія має право порушувати питання, пов'язані зі своєю безпекою. Про це пише Depo.ua із посиланням на ВВС.

"Геополітичною метою Росії сьогодні є явно не Україна, а зміна правил співіснування з НАТО та ЄС. Ефективний та тривалий діалог з Росією не може і не повинен йти через ослаблення будь-якої європейської держави. Безпека та суверенітет України чи будь-якої іншої європейської держави не можуть бути предметом будь-якого компромісу, так само як для Росії правомірно порушувати питання про свою власну безпеку", — повідомив Макрон.

Французький лідер висловив сподівання, що його діалогу з російським президентом буде достатньо, щоб запобігти військовому конфлікту. Крім цього, він повідомив, що неправильно очікувати від Москви односторонніх заходів для деескалації ситуації, і сказав, що Росія має право висловлювати власні занепокоєння.

Але, за його словами, налагодження діалогу з Росією "не може пройти через ослаблення будь-якої європейської держави".

"Ми повинні захистити наших європейських братів, запропонувавши новий баланс, здатний зберегти їхній суверенітет і мир", – сказав він.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон відвідає Росію сьогодні, 7 лютого, а Україну – 8 лютого.

3 лютого президент України Володимир Зеленський мав розмову з Макроном. Вони домовилися продовжувати діалог щодо розвитку нормандського формату врегулювання війни на Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme