Макрон та Байден провели телефонну розмову: Говорили про Україну

Президент Франції Еммануель Макрон і президент США Джо Байден провели телефонну розмову 2 лютого

Редактор стрічки новин
Макрон та Байден провели телефонну розмо…
Фото: Twitter Еммануеля Макрона

Лідери двох країн обговорили ситуацію з нарощуванням російських військ на кордоні з Україною та скоординували свої дипломатичні зусилля.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Білого дому.

Як зазначається у повідомленні, президенти США і Франції підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Два лідери підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і розглянули свою поточну координацію як в дипломатії, так і в підготовці до накладення на Росію швидких і серйозних економічних витрат у разі її подальшого вторгнення в Україну", – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що обидва президенти домовилися підтримувати контакт з цього питання і консультуватися з союзниками по НАТО і Євросоюзу.

"Президент Байден і президент Макрон домовилися, що їхні команди будуть підтримувати тісний контакт, в тому числі в ході консультацій з союзниками по НАТО і партнерами з ЄС, щодо нашого скоординованого і комплексного підходу до вирішення цих питань", – уточнили в Білому домі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Макрон не виключає зустріч з Путіним через Україну. Про це він заявив перед розмовою з Байденом та зазначив, що готовий навіть поїхати в Росію.

28 січня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із французьким колегою Еммануелем Макроном. Сторони обговорили питання щодо роботи "нормандського формату". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme