У Байдена попередили, що Росія може сфабрикувати привід для вторгнення в Україну

США поки не мають підтверджень того, що Росія зважилася на військову агресію проти України

Редактор стрічки новин
У Байдена попередили, що Росія може сфаб…
Скріншот

Росія може сфабрикувати привід для вторгнення на територію України, вдавшись до диверсійної діяльності та інформаційних атак.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу  у Білому Домі, передає Depo.ua.

"Американські спецслужби визначили, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України. Ми бачили цей сценарій у 2014 році і вони готують його знову", – сказав він.

Салліван зазначив, що Сполучені Штати "готові у будь-якому випадку".

Водночас радник Джо Байдена зазначив, що США поки не мають підтверджень того, що Росія зважилася на військову агресію проти України.

Щодо переговорів із Росією він заявив, що у США все ще вважають, що "шлях дипломатії може працювати".

При цьому, за його словами, США готові до будь-якого результату переговорів з Росією з питань безпеки у Європі.

"Ми готові до будь-яких варіантів. Ми готові добиватися прогресу за столом переговорів. Ми готові робити необхідні та належні кроки для захисту наших союзників, підтримки наших партнерів та жорсткої відповіді на будь-яку неприкриту агресію, яка може статися (щодо України - ред.)", – сказав радник Байдена.

Нагадаємо, Москва у категоричній формі відмовилась виконувати вимогу про деескалацію на кордонах з Україною. Головний дипломат Росії Сергій Лавров у формі ультиматуму заявив про те, що російські солдати, які зараз перебувають поблизу кордонів України, не повернуться до казарм.

Наприкінці грудня минулого року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Читайте також: Переговори Росії і США провалилися: Що зміниться для України і світу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme