Росія відмовилася відводити свої війська від українських кордонів

Москва у категоричній формі відмовилась виконувати вимогу НАТО та, зокрема, США про деескалацію на кордонах з Україною

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Росія відмовилася відводити свої війська…
Фото: Міноборони РФ

Головний дипломат Росії Сергій Лавров у формі ультиматуму заявив про те, що російські солдати не повернуться до казарм.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на російський "Интерфакс". 

"Вимоги США, щоб Росія повернула свої війська до казарм, неприйнятні, Москва навіть не обговорюватиме це", – сказав голова МЗС Росії. 

Лавров також не утримався від того, щоб не прокоментувати новий законопроект про санкції США проти Росії.

"Я вважаю, що це свого роду нервовий зрив. Це в нескінченному утвердженні власної величі люди дійшли до психологічної позначки, яку важко пояснити. З подивом читаю всі ці ініціативи, начебто дорослі люди, серйозні політики, не перший рік в конгресі. І такого роду кроки не роблять честі", – заявив Лавров. 

Зауважимо, що ці публічні заяви Росія зробила майже одразу після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у прямому ефірі відреагував на військові маневри Росії поблизу українських кордонів.

Від імені всіх країн-учасниць Альянсу він закликав Росію до негайної деескалації ситуації та до поваги суверенітету й територіальної цілісності України та інших країн-сусідок РФ. 

"У нас була дуже серйозна і пряма дискусія щодо ситуації в Україні та навколо неї та наслідків для європейської безпеки. Існують істотні відмінності між країнами-членами НАТО та Росією з цих питань. Наші розбіжності буде нелегко подолати. Але позитивною ознакою є те, що всі країни-члени НАТО та Росія сіли за один стіл для обговорення предметної тематики", – наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше на Росії почали погрожувати розривом відносин зі США через санкції. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme