Польський євродепутат назвав Росію "серійним ґвалтівником" та пригрозив ударом "по яйцях"

Колишній голова МЗС Польщі та чинний депутат Європарламенту Радослав Сікорський різко висловився про Росію

Редактор стрічки новин
Польський євродепутат назвав Росію "сері…
Фото: Facebook Радослава Сікорського

Коментуючи слова очільника МЗС Росії Сергія Лаврова щодо НАТО, Сікорський назвав Росію "серійним ґвалтівником".

Свою реакцію на твіт посольства Росії у Великій Британії з цитатою Лавров, європейський політик розмістив у своєму Twitter, передає Depo.ua.

Зокрема, Лавров заявив, що "НАТО став суто геополітичним проектом, спрямованим на захоплення територій, які осиротіли внаслідок розпаду Організації Варшавського договору і Радянського Союзу".

Сікорський відповів "зрозумілою для Росії мовою".

"Усвідомте, російське посольство, раз і назавжди, мовою, яку ви можете зрозуміти. Ми не осиротіли, тому що ви не були нашим татком. Швидше серійним ґвалтівником. Ось чому за вами не сумують. А якщо спробуєте ще раз, отримаєте по яйцях", – написав політик.

Сікорський про Росію

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". Державний секретар Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України на переговорах із Росією. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

10 січня відбулася друга серія переговорів. Проходили перемовини за зачиненими дверима, тривалість їх склала майже вісім годин.

Після переговорів голова російської делегації заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – не озброювати усіх членів НАТО, які увійшли до складу Альянсу за останні 25 років, тобто усі постсоціалістичні країни. Делегація США на переговорах із Росією відмовилася обговорювати ультимативні вимоги. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme