США не будуть обговорювати з Росією відмову НАТО від розширення

Делегація США на переговорах із Росією відмовилася обговорювати їхні ультимативні вимоги

Журналіст відділу новин
США не будуть обговорювати з Росією відм…
Очільники делегацій США та Росії. Фото: Twitter Венді Шерман

Зокрема, урядова делегація на переговорах США та Росії заявила, що не буде обговорювати питання відмови  НАТО від подальшого розширення.

У цьому питанні натякалося на майбутнє приєднання до Альянсу України, передає Depo.ua із посиланням на російські ЗМІ.

Крім того, американці заявили, що не стануть обговорювати із Росією можливе скорочення своєї військової присутності у Європі.

Єдине, на що погодилася делегація США – обговорити взаємні зобов'язання щодо нерозгортання наступальних систем та скорочення кількості військових навчань з обох сторін.

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". На 10 січня заплановано двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Крім того, на 12 січня заплановано засідання Ради НАТО – Росія, а 13 січня – обговорення в ОБСЄ.

Державний секретар Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України на переговорах із Росією. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Сьогодні, 10 січня, відбулася друга серія переговорів. Проходили перемовини за зачиненими дверима, тривалість їх склала майже вісім годин.

Після переговорів голова російської делегації заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – не озброювати усіх членів НАТО, які увійшли до складу Альянсу за останні 25 років, тобто усі постсоціалістичні країни.

Втім, самі ж росіяни заявили, що не вірять у те, що Захід дослухається до цього ультиматуму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme