Макрон заявив, що Франція готова стати гарантом безпеки України

Франція готова стати одним з гарантів безпеки для України

Редактор стрічки новин
Макрон заявив, що Франція готова стати г…
Фото: Facebook Емманюеля Макрона

Президент Франції Емманюель Макрон повідомив про готовність країни стати гарантом безпеки України після завершення війни.

Про це він заявив у інтерв'ю газеті Le Parisien, передає Depo.ua.

Макрон, який зараз балотується на другий президентський термін і веде передвиборчу кампанію, зазначив, що в Україні "в якийсь момент" настане припинення вогню, і "нам доведеться будувати мир".

"Це неможливо зробити без гаранта, і Франція покликана бути одним з таких гарантів", - сказав він.

Макрон готовий і далі зідзвонюватися з керівником Кремля Володимиром Путіним незалежно від результативності таких бесід, щоб у Парижа зберігався "статус учасника переговорів".

Крім того, Макрон повідомив, що уважно стежить за гуманітарними питаннями в Україні, особливо в заблокованому військами РФ Маріуполі. Він розповів, що Кремль "досить ясно висловив відмову" у відповідь на пропозицію Парижа провести свою гуманітарну операцію в місті у співпраці з Туреччиною і Грецією, і тепер Франція пропонує відкрити гумкоридор із залученням Червоного Хреста.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський готовий до зустрічі з главою кремля володимиром путіним у випадку досягнення домовленостей України з країнами-гарантами її безпеки.Глава держави заявив, що наразі Україна зацікавлена в гарантах безпеки, а не посередниках у процесі врегулювання війни з рф.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme