Малюська розповів, що буде з головою КСУ Тупицьким

Главу Конституційного суду України Олександра Тупицького можуть поновити на посаді, але є інструменти його відсторонення
 

Журналіст відділу новин
Малюська розповів, що буде з головою КСУ…
Фото: КСУ

Якщо апеляція залишить в силі рішення першої інстанції, то правового хаосу в Конституційному суді не буде.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю "РБК-Україна", інформує Depo.ua.

Він нагадав, що президент Володимир Зеленський вирішив скасувати указ про призначення глави КСУ Олександра Тупицького, але Верховний суд визнав це незаконним.

"Але цей вердикт зараз оскаржується в апеляції у Великій палаті Верховного суду. І рішення суду першої інстанції не набрало чинності", – зазначив Малюська.

Однак, міністр юстиції не бачить причин для переживань за жодного рішення апеляційного суду.

"Я не думаю, що почнеться правовий хаос. Знову ж, проти Тупицького є кримінальні провадження, є інструменти відсторонення і до того ж в наступному році завершується термін його повноважень. Весь цей шум і гам може закінчитися вже навесні наступного року", – пояснив міністр.

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького з посади судді КС терміном на два місяці. 26 лютого Зеленський продовжив відсторонення Тупицького ще на один місяць.

27 березня 2021 року президент скасував укази екс-президента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ. За словами Зеленського, укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовані за результатами аудиту указів екс-президента, проведеного на виконання рішення РНБО.

14 липня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського від 27 березня поточного року, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

У президента України назвали повернення посади звільненому екс-голові КСУ Олександрові Тупицькому спротивом частини суддівського корпусу фундаментальній судовій реформі

17 серпня Офіс президента подав апеляцію на рішення Верховного суду щодо голови КСУ.

Читайте також: Війна проти Тупицького: Коли Зеленський захоче розігнати і Верховний Суд

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme