Малюська: Закон про олігархів відправили до "Венеційки", щоб затягнути його ухвалення до наступних виборів Ради

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що розгляд закону про олігархів затягують навмисне

Христина Макогон

За його словами, олігархи намагаються зробити так, щоб цей документ не встигли ухвалити до наступних парламентських виборів. Також він вважає, що саме тому проект закону і відправили на розгляд у Венеційську комісію.

Як пише Depo.ua, про це він заявив в ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Було цілком зрозуміло, що олігархи зроблять все можливе, щоб цей законопроект не ухвалили. Ми не розуміли чітко, який буде план дій. Він зараз став зрозумілий: максимально затягнути процес до наступних парламентських виборів", – сказав Малюська.

Він додав, що саме з цієї причини проект закону відправили на розгляд у Венеційську комісію.

"При всій повазі до Венеційської комісії, але тут використано інструмент, який знають всі юристи: якщо ви хочете затягнути процес, закиньте його в повільну інституцію", – додав він.

Нагадаємо, дещо раніше у Венеційській комісії підтвердили, що отримали законопроект про олігархів. Комісія схвально поставилась до передачі документу на оцінку. Водночас у "Слузі народу" розкритикували за таке рішення спікера ВР Дмитра Разумкова. Там заявили, що він мав би дослухатися до позиції фракції, яка висунула його на посаду очільника Верховної Ради.

А сьогодні, 18 вересня, цей законопроект підтримав профільний, безпековий комітет ВР.

Довідка: 1 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5599 про олігархів. Згідно з ним, визначати, хто є олігархом – буде РНБО, головою якого є президент.

Документ розкритикував, зокрема, голова Ради Дмитро Разумков, який побачив у ньому конфлікт інтересів. Також президентський законопроект критично оцінили у комітеті парламенту з питань інтеграції України до ЄС.

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук розповів, що антиолігархічна реформа в Україні впроваджуватиметься за трьома напрямами. За його словами, це стосуватиметься таких сфер, як політика, масмедіа і монопольний вплив на економіку. 

Згодом стало відомо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови парламенту Дмитра Разумкова щодо направлення законопроекту №5599 про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.

Читайте також: Купа варіантів, і всі невдалі: Як Зеленський може поховати закон про олігархів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua