Маркарова запевняє, що між США та Україною немає жодних суперечностей

Відносини України та США зараз перебувають на найвищому рівні за всі 30 років незалежності України

Редактор стрічки новин
Маркарова запевняє, що між США та Україн…
Фото: Facebook Оксани Маркарової

Посол України в США Оксана Маркарова заперечила інформацію ЗМІ про те, що між українською та американською владою існують розбіжності щодо загрози вторгнення РФ в Україну. 

Про це заявила в ефірі телеканалу CBS, передає Depo.ua.

"Ніяких суперечностей немає. Послухайте, у нас можуть бути деякі дискусії, у нас може бути різниця у поглядах, але Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером і, я навіть сказала б, стратегічним другом номер один", – сказала посол.

Маркарова наголосила, що зараз відносини Києва та Вашингтона перебувають на найвищому рівні за всі 30 років незалежності України.

Нагадаємо, після телефонної розмови президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом, яка відбулася 27 січня, низка ЗМІ заявила про суперечку між співрозмовниками щодо загрози вторгнення Росії. Цю інформацію заперечили як в Україні, та і у США.

28 січня президент України Володимир Зеленський дав прес-конференцію для представників іноземних ЗМІ. Зеленський заявляв, що реакція заходу на загрозу з боку Росії надмірна. Також, за його словами, після того, як Захід почав говорити про загрозу відкритого вторгнення Росії, Україна втратила 12,5 млрд. Зеленський заявив, що Захід зараз демонструє "невиважену інформаційну політику, яка дорого коштує Україні". 

Згодом американське видання Politico заявило, що президент України Володимир Зеленський применшує загрозу вторгнення Росії на свою територію та висловлює побоювання, що США навмисно перебільшують загрозу РФ у свої інтересах. Через це посилюється дисонанс між Києвом та Вашингтоном.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme