Politico: Зеленський боїться, що США навмисно перебільшують загрозу вторгнення РФ

Американське видання пише про побоювання президента України Зеленського, що США спеціально нагнітають паніку навколо загрози вторгнення РФ в Україну

Редактор стрічки новин
Politico: Зеленський боїться, що США нав…
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський применшує загрозу вторгнення Росії на свою територію, побоюючись протилежних дій американської адміністрації. Через це посилюється дисонанс між Києвом та Вашингтоном.

Про це йдеться у статті американського видання Politico, передає Depo.ua.

На вчорашній прес-конференції Зеленський сказав, що хоча українські чиновники "не мають жодних непорозумінь" з президентом США Джо Байденом, "я просто глибоко розумію, що відбувається в моїй країні, так само, як Байден чудово розуміє, що відбувається в Сполучених Штатах. "

На думку Зеленського, США можуть цілеспрямовано перебільшувати наявну загрозу вторгнення РФ до України, оскільки це у перспективі полегшить для Вашингтона досягнення домовленостей із Москвою.

Видання зазначає, що ще в листопаді Зеленський бив на сполох, однак останнім часом він прагне створити враження спокою і заявляє колегам, що протистояння з Росією не є таким страшним.

Зміна настрою Зеленського, за словами джерел видання, близьких до нього та його команди, частково зумовлена ​​зростаючим роздратуванням щодо адміністрації Байдена.

Україна та Європа вважають, що США передчасно та безпідставно дозволили дипломатам залишити країну, що злякало місцевих жителів, а також фінансові ринки. Через це для Києва вартість запозичень зросла.

Також Зеленський побоюється, що США спеціально перебільшують загрозу з боку Путіна, оскільки це дасть політичний простір для укладання домовленостей із Кремлем, наприклад, таких, що посилять контроль Москви над Донбасом. Адміністрація Байдена своєю чергою вже давно заперечує, що подібне розглядається.

Нагадаємо, 28 січня президент України Володимир Зеленський дав прес-конференцію для представників іноземних ЗМІ. Зеленський заявляв, що реакція заходу на загрозу з боку Росії надмірна. Також, за його словами, після того, як Захід почав говорити про загрозу відкритого вторгнення Росії, Україна втратила 12,5 млрд. Зеленський заявив, що Захід зараз демонструє "невиважену інформаційну політику, яка дорого коштує Україні". 

27 січня Зеленський поговорив з главою США Джо Байденом. Згодом в ОП та Білому домі розповіли подробиці розмови двох президентів. Зазначимо, що це була вже друга від початку року телефонна розмова Зеленського і Байдена. Це, як вважають в ОП, демонструє глибоку стратегічну співпрацю між двома країнами.

Після розмови американський телеканал CNN з посиланням на "українського посадовця високого рівня" повідомив, що президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові посперечалися про те, наскільки серйозна загроза російського вторгнення. Згодом цю інформацію спростувала і українська, і американська сторона. 

Читайте також: Ціна агресії: Як Зеленський псує гру Байдену

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme