Маркевич закликав львівські клуби припинити шантаж і грати на європейській "Львів Арені"

Заслужений тренер, екс-наставник національної збірної з футболу Мирон Маркевич відреагував на скандал, спровокований львівським ФК "Рух" щодо визначення з домашнім стадіоном клубу

Журналіст відділу новин
Маркевич закликав львівські клуби припин…

"Я не знаю хто і кого тут хоче підставити, але є конфлікт, і його треба вирішувати, бо воно нікому не потрібно. Є хороший стадіон "Львів Арена", і треба, щоб він жив. І я б хотів, щоб наші львівські клуби все-таки знайшли компроміс і грали на цьому стадіоні. Це один із найкрасивіших стадіонів Європи, а там (на стадіоні "Україна", - ред.) життя немає… Оце для мене є саме основне, і я закликаю наші команди все-таки знайти компроміс і грати на стадіоні "Львів Арена", – сказав він. 

Він додав, що відповідні умови на стадіоні, це – безпека гравців.

"І безпека, і як я вже сказав – там приємно грати", – додав Маркевич. 

"Треба шукати компроміс. А я як львів'янин хочу приходити на футбол і дивитися його у нормальних умовах", – сказав він.

Нагадаємо, що два львівських ФК – "Рух" і "Львів" хотіли грати на стадіоні "Арена Львів" за третину від реальної вартості оренди – 105 тис. грн.  Адміністрація "Львів Арени" на такі умови не погодилася, виставивши ціну за аренду у розмірі 210 тис. грн плюс оплата за підігрів стадіону взимку. 

Але ФК "Рух" в особі президента Григорія Козловського відмовився її сплачувати, заявивши, що хоче зробити своїм домашнім - львівський комунальний стадіон "Украіна". Проте, останній не відповідає вимогам для матчів УПЛ, і після інспекції був понижений у класі. На стадіоні, що видно з фото - низка зруйнованих трибун, непрацюючий полив газону. Вказаний об’єкт інфраструктури кілька років не мав господаря, а тому потребує реконструкції. 

Про готовність виправляти недоліки стадіону "Україна" й ремонтувати його уже заявив мер Львова Андрій Садовий.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme