Медведчук розповів, яким коштом ремонтує маєток у Пущі-Водиці під санкціями

Підсанкційний народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук розповів, за які гроші ремонтує свій маєток у Пущі-Водиці

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Медведчук розповів, яким коштом ремонтує…
Фото: ОПЗЖ

За його словами, він ремонтує свій маєток готівкою, яка вказана в його декларації.

Про це Медведчук заявив у коментарі для видання "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Ви відкрийте декларацію і подивіться, скільки в мене є коштів готівкою, задекларованих у відповідності з діючим законодавством. І тоді зрозумієте, за який рахунок я ремонтую будинок, який належить мені на праві власності. Безумовно, за готівку. У вас зразу знімуться всі питання. Відкриваєте, дивитесь – і питань у вас не буде", – наголосив підсанкційний нардеп.

Кум президента Росії Володимира Путіна додав, що все відбувається згідно з законодавством, тому запитань до нього бути не може.

Своєю чергою заступник голови громадської ради при НАЗК Сергій Миткалик зауважив, що Медведчук мав би за законом протягом 10 днів подати декларацію про зміни майнового стану, оскільки готівкові витрати становили понад 113 тисяч гривень. Втім, на сайті відомства така декларація відсутня.

Зауважимо, 11 листопада журналісти проекту "Схеми" розкопали, як голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук попри запроваджені проти нього санкції займається ремонтом свого маєтку.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО, яке на 5 років заборонило діяльність телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком – "112 Україна", NewsOne та ZIK. Крім телеканалів, під санкції потрапив нардеп Тарас Козак, який є їхнім формальним кінцевим бенефіціаром.

19 лютого РНБО ухвалила рішення накласти санкції щодо 19 юридичних і 9 фізичних осіб. У переліку фізичних осіб фігурують Оксана Марченко (громадянка України, дружина Віктора Медведчука) і Віктор Медведчук (громадянин України). Санкції запроваджуються на три роки на все майно, яке є у власності згаданих осіб. Підстава: кримінальне провадження СБУ за ч. 5 ст. 258 "Фінансування тероризму".

20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 лютого 2021 року про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших фізичних та юридичних осіб.

 11 березня СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії "Глуско Україна", що управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, що належать Proton Energy Group S.A.

14 червня стало відомо, що Державна фіскальна служба (ДФС) наклала арешт на корпоративні права групи компаній, що завозили нафтопродукти з Росії. Йшлося саме про мережу АЗС Glusco. 

ТОВ "Глуско Україна" є дочірньою компанією швейцарської Glusco Energy SA, яка входить до групи Proton Energy Group S.A. Роздрібна мережа в Україні нараховує 110 автозаправних комплексів та 89 пунктів заправки газом в 13 областях України. Раніше автозаправки працювали під брендами "Роснафти" – ТНК та "Золотий гепард".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme