Журналісти показали, як Медведчук під санкціями ремонтує свій маєток (ФОТО, ВІДЕО)

Журналісти проекту "Схеми" розкопали, як голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук попри запроваджені проти нього санкції займається ремонтом свого маєтку

Журналіст відділу новин
Журналісти показали, як Медведчук під са…
Фото: "Радіо Свобода"

Йдеться про будинок у Пущі-Водиці, землю під яким Віктор Медведчук отримав ще на початку поточного століття. Тоді ця територія входила до комплексу державних дач, але 2002 року розпорядженням уряду кілька ділянок були передані у власність футбольного клубу "Динамо" (Київ).

До ФК мав причетність тодішній голова Адміністрації президента Віктор Медведчук, передає Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

Медведчук збудував на своїй ділянці маєток, який у травні 2021 року взявся реконструювати.

На фото, зроблених журналістами у травні 2021 року, було помітно, що будинок знаходиться у риштуванні, тобто на ремонті.

На кадрах же, зроблених у листопаді цього ж року, риштування уже немає. Також видно, що завершені роботи із бетонування доріжки та майже збудована нова альтанка неподалік від палацу.

Віктор Медведчук під санкціями відремонтував свій маєток

"Попри те, що "Схемам" вдалося отримати відомості про підрядників, а джерела надали інформацію про рух коштів по банківських рахунках цих підрядників, журналісти не знайшли серед платників ні компаній, ні фізичних осіб, пов'язаних із Медведчуком чи Марченко, які теоретично могли б заплатити за ремонт палацу. А відтак є лише робоча версія: могли платити готівкою. На запит Віктор Медведчук не відповів", – пояснили журналісти "Схем".

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО, яке на 5 років заборонило діяльність телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком – "112 Україна", NewsOne та ZIK. Крім телеканалів, під санкції потрапив нардеп Тарас Козак, який є їхнім формальним кінцевим бенефіціаром.

19 лютого РНБО ухвалила рішення накласти санкції щодо 19 юридичних і 9 фізичних осіб. У переліку фізичних осіб фігурують Оксана Марченко (громадянка України, дружина Віктора Медведчука) і Віктор Медведчук (громадянин України). Санкції запроваджуються на три роки на все майно, яке є у власності згаданих осіб. Підстава: кримінальне провадження СБУ за ч. 5 ст. 258 "Фінансування тероризму".

20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 лютого 2021 року про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших фізичних та юридичних осіб.

 11 березня СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії "Глуско Україна", що управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, що належать Proton Energy Group S.A.

14 червня стало відомо, що Державна фіскальна служба (ДФС) наклала арешт на корпоративні права групи компаній, що завозили нафтопродукти з Росії. Йшлося саме про мережу АЗС Glusco. 

ТОВ "Глуско Україна" є дочірньою компанією швейцарської Glusco Energy SA, яка входить до групи Proton Energy Group S.A. Роздрібна мережа в Україні нараховує 110 автозаправних комплексів та 89 пунктів заправки газом в 13 областях України. Раніше автозаправки працювали під брендами "Роснафти" – ТНК та "Золотий гепард".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme