Медведчуку обрали запобіжний захід: Залишили під домашнім арештом

Печерський районний суд міста Києва ухвалив запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту для народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Медведчуку обрали запобіжний захід: Зали…
Скріншот

Прокуратура вимагала змінити запобіжний захід у виді домашнього арешту на тримання під вартою. За словами адвоката політика Богдана Коваля, суддею засідання була призначена Віта Бортницька.

Нардеп залишається під домашнім арештом до 7 грудня, інформує Depo.ua.

Відомо, що Медведчук прийшов до суду з речами, необхідними для перебування в СІЗО. За його словами, він готовий робити все, як того вимагатиме закон.

Зауважимо під час спілкування з журналістами до початку засідання суду Медведчук заявив, що справа проти нього – "туфта й фальсифікація".

На думку нардепа, плівки СБУ з його розмовами – несправжні. Крім того, Медведчук нагадав, що нині всі його рахунки заблоковані, отже він не зможе заплатити заставу в мільярд гривень.

За словами політика, саме цього влада й домагається – використати несплату застави як привід відправити його до в'язниці.

При цьому, Медведчука підозрюють у державній зраді та розкраданні ресурсів, а саме:

  • замаху на розкрадання природних ресурсів (за версією слідства, 2015 року фігуранти справи вступили у змову із чиновником уряду Росії для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря);

  • передачі російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (2020 року Медведчук нібито передав Козаку, який перебував на той момент на території Росії, відомості про секретний підрозділ української армії);

  • антиукраїнській діяльності (Медведчука підозрюють у намірі створити "інфраструктуру впливу" через українців, які працюють на Росії).

Йдеться про період, коли Україна планувала купувати вугілля у Південнафриканській Республіці після того, як Росія окупувала частину Донбасу із шахтами, які там знаходяться.

У СБУ заявили, що Медведчук за допомогою неназваних "вищих посадових осіб України" створював перешкоди для постачання в Україну вугілля із ПАР.

Спецслужба заявляє, що у цій справі замішані також представники Національного банку та правоохоронних органів.

Після зриву постачання вугілля із Південної Африки Медведчук, зазначили у СБУ, організував нелегальне постачання вугілля із ОРДЛО. В цьому йому допомагали представники російської влади, зокрема, віце-прем'єр Дмитро Козак, помічник президента Росії Владислав Сурков та інші, а також члени так званих "ДНР" та "ЛНР".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme